I v nelehké době přinášíme dobré zprávy

Dobrodružství před kamerou

Dokumentaristika

Premiéra: 8.2.2020

Výroba: 2020

V tomto díle se vám představí tři filmy. V prvním z nich This is HERstory režiséra Igora Hristova vypráví tři atletky z Balkánu jedinečným a láskyplným způsobem o své velké vášni pro horolezectví.

V dalším dokumentu s názvem Indie – Darjeeling z tvůrčí dílny Miloše Brunnera se podíváme do Indie, konkrétně západního Bengálska, horské oblasti sahající až k vrcholům Himaláje. Na strmém horském hřebenu, v nadmořské výšce 2134 mnm leží městečko Darjeling. Město vzniklo za anglické kolonizace jako strategický bod ke kontrole průsmyku mezi sousedním Nepálem a Tibetem. Městu dominuje majestátní masiv Káčaňdžungy. Tento třetí nejvyšší vrchol světa a vůbec nejvyšší v Indii sahá až do výšky 8598 mnm. Její název lze z tibetštiny přeložit jako "sněhová pevnost s pěti vrcholy".

Autory posledního snímku s názvem The way to the worlds – Cesta na mistrovství světa jsou manželé Peter a Nina Csonkovi. Film představuje freestylové kajakování a vypráví příběh ugandských kajakářů. Popisuje jejich strastiplnou cestu na mistrovství světa. Vypovídá o tom, čím vším si ugandští reprezentanti museli projít, aby se naučili kajak, mohli trénovat, sehnat si výstroj a konečně vycestovat do Kanady. A i když na začátku to vypadalo, že proces vyřizování víz se jim nepodaří úspěšně dotáhnout do konce, nakonec se jim to díky mnoha dobrým lidem podařilo a měli tak jedinečnou příležitost hrdě reprezentovat Ugandu na mistrovství světa v Kanadě.

Dokumentaristika

Premiéra: 8.2.2020

Výroba: 2020