I v nelehké době přinášíme dobré zprávy

Dobrodružství před kamerou

Dokumentaristika

Premiéra: 10.10.2020

Výroba: 2020

Snímek Bike2Boat Norway režiséra Olafa Obsommera je dobrodružný dokument tří kamarádů o jejich expedici s kolem a kajakem skrz zemi fjordů a vodopádů. Na své cestě po Norsku cestují dobrodruzi Olaf Obsommer, Jens Klatt a Philip Baues od jedné řeky k druhé, a to férovým způsobem - své kajaky táhnou na vozíku za kolem.

Film Tanec modrých andělů byl natočen podle skutečného příběhu sedmnáctileté Veroniky, která ve svých 13 letech spadla ze stromu a zůstala doživotně ochrnutá. Jejím velkým snem je stát se velrybou a žít v oceánech. I přes svůj handicap se naučila pusou malovat obrazy. Díky nim pak utíká do tajemného světa gigantických savců. Ve svých snech je chrání a bojuje s krvelačnými velrybáři. Tvůrci filmu, Steve Lichtagovi, se podařilo získat povolení pro vjezd do naprosto nepřístupné a výsostně chráněné lokality Silver Bank - místa, kde velryby bez nebezpečí přežívají. Za použití speciální potápěčské techniky natočil unikátní záběry. 

Ve filmu Severská pohádka mladého nadějného filmaře Víta Kanyzy se staneme svědky lásky dvou lidí, Lubomíra a Pavlíny, pro které se stal Island tak důležitý, že se zde rozhodli uspořádat svatbu.

Dokumentaristika

Premiéra: 10.10.2020

Výroba: 2020