I v nelehké době přinášíme dobré zprávy

The Chosen

Volal jsem tě jménem

Dramatická tvorba

Premiéra: 6.4.2024

Výroba: 2017

Pořad nelze z licenčních důvodů vysílat na internetu.

Dva bratři bojují se svými daňovými dluhy vůči Římu, zatímco žena v Červené čtvrti zápasí se svými démony.
---------------------------

Slavný americký seriál  The Chosen natáčený v letech 2017-2022 konečně přichází k českým divákům. Každou sobotu večer uvede televize Noe jeden díl seriálu, který se stal světovým fenoménem nejen mezi křesťanskými diváky.

The Chosen vypráví o Ježíšových činech očima těch, kteří se s ním měli možnost setkat tváří v tvář. Seriál, z nějž televize Noe uvede hned 3 série po osmi dílech, se vyznačuje autentickým prostředím, výbornými hereckými výkony a především nevšedním scénářem. Každá z epizod vypráví příběh lidí žijících na prahu našeho letopočtu, jež nějakým způsobem zasáhlo Ježíšovo učení. Tvůrci se striktně nedrží evangelijních příběhů, nicméně jejich umělecký vklad vždy slouží stejnému cíli: přiblížit současnému člověku Ježíše a jeho učení.

Série The Chosen se stala vůbec prvním hraným seriálem, který se věnuje Ježíšově postavě a jeho učení a to hned v několika sezónách. Tvůrci své vyprávění konzultovali s křesťanskými i židovskými teology a do hlavních i vedlejších rolí obsadili herce tak, aby co nejvíce odpovídali typologii obyvatel tehdejší Palestiny. Díky tomuto přístupu se jim podařilo ukázat Ježíše originální perspektivou umožňující živé a intimní setkání s ním nejen seriálovým charakterům ale také všem vnímavým divákům.

Dramatická tvorba

Premiéra: 6.4.2024

Výroba: 2017

Pořad nelze z licenčních důvodů vysílat na internetu.