Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Cvrlikání

BG Styl

Hudba - ostatní

Premiéra: 18.6.2015

Výroba: 2015

Pořad o folku se zajímavými hosty, které si zve Jiří Moravský Brabec. Tentokrát se skupinou BG Styl, což není zdaleka kapela ortodoxně jednostranně zaměřená na bluegrass - jak by mohl napovídat název kapely. Zůstává ale pravdou, že právě bluegrass určil původní směr seskupení na konci roku 1995, kdy Radim "Piškot" Duda (dnes již dávno žijící a hrající někde v Čechách) dal dohromady muzikanty za účelem hraní tradičních kousků.
Jsou samozřejmě kapely o mnoho starší než BG Styl, takže tato kapela možná se maličko liší jen tím, že hraje skoro 13 let ve stejné sestavě: Aleš, Jirka, Méďa, Láďa a Čenda. Než se tito muzikanti nakonec našli v BG Stylu, prošli několik jiných muzikantských štací a jejich "neposedný" basák Méďa je dodnes vzorem hudebního kočovníka a za jeden víkend stihne sem-tam obšťastnit i dvě další kapely.
Dnes skupina BG Styl hrajeme to, co je baví a třeba i to, co byste od ní často vůbec nečekali - proto rádi často povyletí do krajiny gospelů (ozdobených čtyřhlasy a capella), sem tam country, okoření si koncert folklórním okénkem a instrumentálně nabídne třeba i ragtime nebo osvědčené houslové pecky...

Hudba - ostatní

Premiéra: 18.6.2015

Výroba: 2015