Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Jak potkávat svět

s Tomášem Hanusem

Zábava

Premiéra: 2.3.2023

Výroba: 2023

Komorní setkání Jiřího Pavlici s jeho hosty, Tomášem Hanusem a jeho rodinou. Tomáš Hanus vystoupil jako hostující dirigent  v mnoha světových operních domech, v rámci České republiky působí zejména v Brně.

Během let spolupracoval s většinou českých orchestrů – pravidelně hostoval v Pražské komorní filharmonii, opakovaně spolupracoval s Českou filharmonií a Filharmonií Brno a také pravidelně hostoval v Národním divadle.

Od roku 2007 vedl operu Národního divadla Brno, kde nastudoval díla Janáčka  a Martinů a podílel se také na obnovení festivalu Janáček Brno. K dalším českým tělesům, s nimiž spolupracoval, patří například Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, Symfonický orchestr Českého rozhlasu či zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů. Na Slovensku byl kmenovým dirigentem Slovenské filharmonie, dále hostoval ve filharmoniích v Košicích a Žilině.

Ze zahraničních operních scén působil kromě jiných ve Vídeňské státní opeře, Opéra national de Paris (Janáčkova Věc Makropulos) či Finské národní opeře (spolupráce s Jiřím Bělohlávkem na nastudování Janáčkovy opery Káťa Kabanová). Spolupracoval s Deutsche Symfonie Orchester Berlin, Drážďanskou filharmonií, BBC Symphony Orchestra, Dánským národním symfonickým orchestrem a mnoha dalšími tělesy. V roce 2017 se stal hudebním ředitelem Velšské národní opery.

Tomáš Hanus realizoval řadu nahrávek se Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK, Pražskou komorní filharmonií nebo Filharmonií Brno, nahrával pro Český rozhlas či firmu Lotos Records.

Zábava

Premiéra: 2.3.2023

Výroba: 2023