Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Zpravodajské Noeviny

24. 5. 2022

Zpravodajství

Premiéra: 24.5.2022

Výroba: 2022

Reportáže


Pouť motorkářů na Svatém Antonínku

Na pouti motorkářů na Svatém Antonínku bylo k vidění na 550 motocyklů. Mši svatou za živé a zemřelé motorkáře sloužil P. Eliáš Paseka, který také přijel z Moravské Třebové na svém motocyklu. Po bohoslužbě motorkářům a jejich strojům požehnal.


Obnova kaple ve Frýdlantu nad Ostravicí

Spojení města a církví ve Frýdlantu nad Ostravicí pomůže zachránit kapli Panny Marie v dnešním středisku sociálních služeb. Benefiční koncert Frýdlantské scholy a CB worship na její obnovu začal na farní zahradě modlitbou. A na výtěžku to bylo znát.


Poslední rozloučení s Medou Mládkovou

V kostele Panny Marie Vítězné, tedy u Pražského Jezulátka, se lidé rozloučili s Medou Mládkovou. Známá sběratelka umění a mecenáška zemřela 3. května ve věku 102 let. Mši svatou vedl P. Ladislav Heryán.


Beseda s výtvarníky v Olomouci

Výtvarníky Otmara Olivu a Jana Jemelku spojuje rodná Olomouc, celoživotní přátelství i množství společné práce u nás i v zahraničí. V olomoucké kapli Božího Těla se pod názvem Dialogy nejen o umění uskutečnila dlouho očekávaná beseda s oběma tvůrci.



Diáře


Stará Bělá, 25. května

Mše svatá za zemřelé bezdomovce

Mši svatou za zemřelé bezdomovce bude v kostele sv. Jana Nepomuckého v Ostravě-Staré Bělé sloužit apoštolský administrátor Martin David. Poté požehná hrob na tamním hřbitově. 


Olomouc, 27. května

Ceny ministra kultury

Slavnostní koncert s předáním Cen ministra kultury se koná v Klášterním Hradisku v Olomouci. Skladby českých a světových mistrů přednesou sólisté a Komorní orchestr Iši Krejčího.


Praha, od 27. května

Okouzlení dřevem

Výstava originálních meditativních intarzií Jana Maříka bude otevřena v Praze v ambitu kaple Panny Marie Sněžné. Výtvarník pracuje se dřevem celý život, jeho dílo zdobí i kapli televize Noe.


Bohosudov, 27. května

Koncert pro varhany

Benefiční koncert ve prospěch varhan je na programu v bazilice v Bohosudově. Zpívat bude Eliška Weissová a Bohosudovský sbor, dirigovat a hrát na varhany bude Miloš Bok.


Klatovy, 27. - 28. května

Česko-německé sympozium

Na sympoziu v Klatovech bude požehnán nový kříž a představena nová kniha. Mši svatou budou celebrovat biskupové plzeňský Tomáš Holub a regensburský Rudolf Voderholzer.


Praha, 28. května

Festival Na Výšinách

Křesťanský festival pod širým nebem s kvalitní hudbou a přednáškami se uskuteční na Vyšehradě. S nabídkou společně stráveného času opět propojí mladé křesťany napříč církvemi.


Velehrad, 28. května

Konference křesťanských podnikatelů

Konference křesťanských podnikatelů na Velehradě se bude zabývat i hazardem a léčením závislosti. Hlavím tématem však bude motivace lidí: Jak je nadchnout pro práci i jak nejlépe finančně odměnit.


Brno, 28. května 

Pouť médií v rukou křesťanů

Pouť médií v rukou křesťanů se uskuteční v Brně. Mše svatá bude v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie. Poté bude možné navštívit Radio Proglas, kde bude i stánek nakladatelství Cesta.


Zpravodajství

Premiéra: 24.5.2022

Výroba: 2022